Geld verdienen aan hosting zonder eigen infrastructuur

Als zelfstandige ben je altijd op zoek naar manieren om extra geld te verdienen. Hosting aanbieden aan je klanten is een veel gekozen optie voor veel freelancers en bedrijven. Zelf de benodigde infrastructuur aanbieden kost veel tijd en brengt kosten met zich mee. Om toch geld te verdienen aan hosting kun je ervoor kiezen via reselleraccounts je diensten aan te bieden. Met Hello Host kun je eenvoudig al je accounts en klanten beheren. Wij helpen jou op een eenvoudige manier je maandelijkse inkomsten te verhogen.

Wat voor opties heb ik?

Bijna elke website heeft een domein, hosting en SSL certificaat nodig. In veel gevallen vind een klant het prettig om zoveel mogelijk van deze technische diensten onder te brengen bij een vertrouwde partner. Ben jij die partner? Dan kun je meteen wat extra verdienen door verschillende diensten aan te bieden. Naast hosting kun je bijvoorbeeld ook Microsoft licenties meeleveren via reseller profielen.

Een andere mogelijkheid is een eigen server of VPS huren en hier een controlepaneel op te installeren. Je profiteert dan van de kennis van een grote hostingpartij om je server te onderhouden, maar tegelijkertijd ben je volledig in controle over alles wat er op je eigen server gebeurt. Houd er wel rekening mee dat je een bepaalde basis kennis van serverbeheer nodig hebt om te zorgen dat er niets mis gaat!

Hoe vermijd ik risico?

Eigen servers beheren kost tijd en je hebt hier toch bepaalde kennis voor nodig. Je hebt misschien geen tijd (of zin) om dit helemaal zelf te doen. Een goede oplossing is om gebruik te maken van reseller opties. In dit geval gebruik je de infrastructuur van een andere partij, maar ben jij het eerste contactpunt voor je klant. Omdat je op de achtergrond een stabiele partner hebt hoef jij je geen zorgen te maken om onderhoud en uitval van diensten.