Knowledgebases

DirectAdmin verbinden

Veel reseller hostings maken gebruik van DirectAdmin om servers te beheren. Deze kun je makkelijk verbinden om hosting accounts automatisch aan te maken. Je hebt alleen een (root or reseller) login en de link naar je DirectAdmin installatie nodig. Meestal krijg je deze gegevens van de provider waar je je reseller account hebt aangemaakt. Log eerst in op DirectAdmin om een pakket aan te maken. Hier kun je zelf instellen hoeveel schijfruimte en bandbreedte je aan je klanten wil geven. Dit pakket heb je later nodig om een dienst in Hello Host te maken.

Ga nadat je bent ingelogt naar “Instellingen” en vervolgens naar de tab “DirectAdmin”. Hier kun je een nieuwe server toevoegen of bestaande servers bekijken. Voeg je login gegevens in en klik op “Verbinding testen”. Als alles lukt kun je de server opslaan.

Vervolgens kun je een nieuwe hosting dienst toevoegen en hier een eerder aangemaakte server en pakket aan koppelen. Vanaf nu kunnen jouw klanten zelf nieuwe hostingaccounts aanmaken zonder dat je er iets aan hoeft te doen.